Vad Bekänner Du?

September 13, 2017

 

Våran tro bör alltid vara förankrad i Guds Ord. Gud's Ord är levande och verksamt. Engelska översättningen säger att Ordet är kraftfullt, det är ande och det är liv. I Jesaja 43:26, Inbjuder Gud oss att påminna Honom om sitt Ord. "Påminn mig, låt oss gå till rätta med varandra, tala så att du kan få rätt." Bibeln blir trons ord när vi greppar och tar tag i det och talar ut det (Rom 10:8). Även Gud talar ut ordet som Han tänker i sitt hjärta: "så skall det vara med ordet som går  ut från min mun. Det ska inte komma tillbaka till mig förgäves utan att ha gjort vad jag vill och utfört vad jag sänt det till." Bekännelse betyder enkelt sätt "att säga samma sak" När du talar Guds ord i tro kommer det att utföra saker för dig. 

Så vad ska vi bekänna från Guds Ord?

1. Bekänn vad Gud har gjort för dig genom Jesus. Bekänn regelbundet Ef. 1:7 "I honom är jag friköpt genom Hans blod och har förlåtelse för mina synder, tack vare den rika nåd som han lät flöda över oss..."

2. Bekänn vad Gud har gjort i dig genom Anden och Ordet. Ett bra bibelord att bekänna är John 15:3  "Ni är redan nu rena i kraft av ordet som jag har talat till er." (Formulera gärna om det så det blir mer personligt, tex.. "Jag är redan nu ren i kraften av ordet som Gud har talat till mig"...) 

3. Bekänn vem du är inför Gud i Kristus och säg det igen och igen.. "Men i allt detta vinner vi en överväldigande seger genom honom som har älskat oss." (Engelskan är bättre här där den översättningen säger "Yet in all these things I am more than a conqueror through Christ who loved me" (Rom 8:37). 

4. Bekänn vad Jesus gör för dig nu när han ber för dig. Jer. 29:11 "Jag vet vilka tankar jag har för er säger Herren, nämligen fridens och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp."

5. Bekänn vad Gud kan göra genom dig och vad Hans ord i din mun kommer att uträtta. Bekänn ofta att: I Jesus namn kommer jag kasta ut demoner, I Jesu namn kommer jag tala nya tungor om jag tar ormar med händerna och dricker något dödligt gift ska de inte skada mig. När jag lägger händerna på de sjuka ska de bli friska. (Mark 16:17-18)

Försök att undvika så mycket som det går att tala nederlag och misslyckande. Låt inte sjukdom dominera och styra ditt liv.

 

 

Säg aldrig att Gud inte kan ta dig igenom din situation som du befinner dig i. Glöm inte du bekänner det som är sant om dig och vad Gud har sagt är sanningen. Bara för att du inte upplever det eller har upptäckt det förändrar det inte sanningen om dig. 

Var välsignad i Jesus namn. 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

October 12, 2017

September 13, 2017

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square

Murstensvägen 2,

Stenhagen, 752 67 Uppsala

info@echurch.se

  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon

© 2019 EChurch.  All rights reserved. Proudly created by Inzikt.