Helande för dig idag!

October 12, 2017

 

Apg. 10:38  “Gud smorde Jesus från Nasaret med den Helige Ande och kraft. Han gick omkring och gjorde gott och botade alla som var I djävulens våld, för Gud var med honom.”

 

I den här versen kan vi läsa om hur Gud smorde Jesus med den Helige Ande och kraft. Varför blev han smord av Anden och i kraft?  För att göra gott och göra slut på och bota alla som var i djävulens våld. 

 

Det finns en andlig dimension runt omkring oss som vi inte får glömma. Bibeln säger att djävulen går runt som ett rytande lejon och söker efter någon att sluka (1 Pet 5:8). Vi vet att sjukdom härstammar från djävulen. Allt djävulen och hans demoner vill är att bringa död, slakta och förgöra. Han vill bringa död in i relationer, han vill bringa död till våra kroppar, död till våra finanser, död till vår framtid. Det är hans plan, eftersom han inte kan komma åt Gud så ger han sig på människan som är skapad till Guds avbild. 

 

Men det underbara är detta, att Jesus Kristus kom för att en gång för alla göra ett slut på detta. Sätta stopp för detta. 

 

1 Joh 3:8 "Men Guds Son har uppenbarats för att göra slut på djävulens gärningar"

 

När Jesus kom, blev korsfäst och uppstod så fullbordade han detta verk. Han tog all synd och allt det destruktiva som är en konsekvens av synden på sig, så att du och jag skulle få hälsa och liv. Inte bara lite men i överflöd. (John 10:10) 

 

Jesus botade ALLA TYPER av sjukdomar och krämpor när han gick på jorden. Och vi vet att han inte förändrats. Vi behöver förstå att det finns inget nerskrivet i evangelierna om någon person som kom till JESUS för helande och inte blev botad.

 

Överallt Jesus gick fungerade han som helare. Av 3779 verser I Evangelierna så har 1 av 5 (727) att göra med fysiskt eller mentalt helande.

 

Heb 13:8 "Han är densamme i går, Idag och i all evighet!"

 

Så vi kan vara säkra på att det är Guds vilja att HELA. Vilken förolämpning mot Gud och Jesus fullbordade verk att tro att Gud skulle använda sjukdom för att lära oss något. Tusen gånger NEJ! 

 

Matt 8:16

"När det blev kväll kom man till Honom med många besatta. Och Han drev ut de onda andarna med sitt ord och botade alla som var sjuka…"

 

V. 17

"För att det som var sagt genom profeten Jesaja skulle uppfyllas: Han tog på sig våra svagheter och bar våra sjukdomar."

 

Psaltaren 105:37 beskriver hur Gud förde ut Israels stammar ut ur Egypten: ”och i hans stammar var ingen som stapplade.”

 

Vi ska ha tro att om detta kunde hända under det gamla förbundet så kan det hända i dag under nådens förbund.

Kom ihåg att Jesus verkade under de gamla förbundet, han helande under lagens tidsålder, hur mycket mer ska vi då inte kunna bli botade som lever under nådens tidsålder. Vi behöver höja vår nivå av förväntan och tro på mirakler och helande. Vi kan tro att Guds folk inte bara ska ta emot helande men vandra i gudomlig hälsa. 

 

Var helad i Jesus namn! Ta emot ditt helande idag på grund av Jesus fullbordade verk på korset.

 

Var välsignad!

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

October 12, 2017

September 13, 2017

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square

Murstensvägen 2,

Stenhagen, 752 67 Uppsala

info@echurch.se

  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon

© 2019 EChurch.  All rights reserved. Proudly created by Inzikt.