Modul 8

Praktisk Evangelisation och Mission

När Herren sände Anden till församlingen på Pingstdagen var det med löftet ”när den helige Ande kommer över er ska ni få kraft och bli mina vittnen”. Att vara ett vittne för evangeliet tillhör alla troendes kallelse.

 

Den här kursen vill motivera och utrusta dig så du kan komma över all osäkerhet och våga identifiera dig som ett Jesu vittne.

Jesus lovade att evangeliet skulle bekräftas med tecken som skulle följa det. Därför behandlar en del av kursen hur man praktiskt ber för sjuka, förmedlar befrielse m.m. Även vikten av att vittna med våra handlingar till hjälp för människor kommer tas upp.

 

Kursstart är den 3/11 och sista tillfälle den 15/12. Kursen ges tisdagskvällar i EChurch’s lokal Stenhagen Uppsala och sänds samtidigt live på FB tillgängligt för den som anmält sig till kursen.

Med anledning av skärpta restriktioner i Uppsala kommer tillsvidare viss förändringar göras i upplägget. Undervisningen ges fortsatt i två lektioner med kortare paus mellan. 

Nytt schema blir:

Lektion 1. 18:30 - 19:20  (19.20 - 19.30 rast)

Lektion 2. 19.30 - 20.15

Loungen i kyrkan hålls stängd och i nuläget har vi ingen servering, så det blir inget fika eller några samtalsgrupper i kyrkan. Den som vill är naturligtvis välkommen att delta på plats och sitta i kyrkan. 

Lektionerna livesänds i sluten FB grupp och där kan även den som vill dela med sig av sina tankar om undervisningen. För att läggas till i gruppen behöver du först vara FB vän med Johnny Foglander. 

Vi beklagar situationen i Uppsala och ber och tror för en förändring när det gäller smittspridning. Blir det  förändringar i rekommendationerna så kan vi komma göra förändringar i upplägget under pågående kurs. 

 

Välkommen!

Översikt av de olika kvällarnas teman:

 

1) Vad är evangelium? Evangelium om Guds rike.

2) Evangelium är Guds kraft som frälser. Ordet och Anden verkar i samvetet.

3) Kallelsen till lärjungaskap. Att göra lärjungar.

4) Hur evangeliserar vi? Att presentera evangeliet.

5) Att förmedla kärlek, predika med våra gärningar. Evangelisation genom socialt arbete.

6) ”Dessa tecken ska följa”; hur man ber för sjuka

7) Betjäna genom förbön. Befrielse från bundenhet.

8) Kallelsen till mission. Olika sätt att missionera.

Kursen börjar 3/11 kl 18.30 - 20:15 i EChurch's lokal i Stenhagen, Uppsala.

Anmälan görs via Bilda  genom att klicka på anmälan nedan eller direkt på plats. 

Välkomna!